Mam pytanie czy jak odłącze akumulator poniewaz musze go naładowaac to czy cos potem oprocz stacji radiowych i zegarka musze ustawiac? Są jakeis komplikacje bo cos slyszalem ze szybki elektryczne i cos z komputerem trzbe robic? Z góry dzięki.
ja kolego wymieniałem akumulator na początku grudnia i właśnie oprócz zegarka, licznika kilometrów radia nic nie musiałem ustawiać, z komputerem było wszystko ok
Odepnij najpierw minus a potem plus oczywiście przy wyjętym kluczyku ze stacyjki a przedtem wyłącz syrenę od alarmu. Podpinamy odwrotnie najpierw plus potem minus. Nie pomyl biegunów! Wszystko będzie OK jak koledzy wcześniej pisali.
...że się tak zapytam :shock: , jaką to różnicę robi??
Taką, że przy odkręcaniu najpierw masy nawet jak zetkniemy klucz z blachą nic nie zewrzemy, a jak najpierw weźmiemy się za klemę plusową to w przypadku styku klucza z blachą mamy gotowe zwarcie.
Od zawsze mnie uczono żeby najpierw masową zdejmować.
Zamieszczone przez roLLo
cos slyszalem ze szybki elektryczne i cos z komputerem trzbe robic?
Przy elektrycznych szybach owszem, rozstroi się zamykanie i otwieranie po "dwukliku" przyciskiem.
Znaczy się jak wciśniesz przycisk do oporu (podwójne kliknięcie) i puścisz to szyba się zatrzyma. Ale to akurat nie problem bo wciskasz przycisk otwierania do oporu, potem zamykania do oporu i wszystko jest zrobione :-) (tak mam w MK4 po odpięciu i ponownym podłączeniu aku).
Z kompem nic nie trzeba robić.
lugab napisał/a:
...że się tak zapytam :shock: , jaką to różnicę robi??
Taką, że przy odkręcaniu najpierw masy nawet jak zetkniemy klucz z blachą nic nie zewrzemy, a jak najpierw weźmiemy się za klemę plusową to w przypadku styku klucza z blachą mamy gotowe zwarcie.
no chyba że dlatego :twisted: , poprostu myslalem ze jest jakiś inny, techniczny powód tego.
Z tym akurat się zgadzam jak najbardziej
Zamieszczone przez kamel1980
Przy elektrycznych szybach owszem, rozstroi się zamykanie i otwieranie po "dwukliku" przyciskiem.
a o tym to nie miałem pojęcia....znowu sie czegos dowiedziałem
Komentarz